O nás
Proč byste měli zavítat právě k nám
Šéfkuchař Daniel Kolář v restauraci pracuje od jejího založení a takřka denně sestavuje nový jídelní lístek podle sezonních surovin a dle aktuální inspirace. Vaření patří mezi jeho největší koníček, tím druhým je hudba.
Už jako malý kluk trávil hodně času v kuchyni a věděl, že se chce věnovat vymýšlení a přípravě pokrmů. Inspirovala ho rodinná tradice, v neposlední řadě babička, která léta pracovala v Paříži jako hospodyně. Láska k vaření určila i jeho budoucí profesní dráhu.
Svou cestu kuchaře začal jako student v hotelu Olympik v Praze. Po úspěšném absolvování vařil například v Hotelu Atrium (nyní Hillton Prague), podílel se na cateringu pro zahraniční hosty Státní Opery a mnoho dalšího.
Ve 23 letch založil svou první restauraci v Praze, na Smíchově, kde nejenom vařil ale také pořádal kulturní akce. Konaly se zde koncerty, proběhl zde i křest alba skupiny Žlutý pes.
V roce 2010 Dan a jeho tým otevřeli Restaurant Club Pohoda, s myšlenkou nabízet kvalitní poctivé jídlo a pořádat hudební a jiné kulturní akce v Brandýse nad Labem. Od té doby zde již zahráli Wabi Daněk, Ivan Hlas trio, Jamie Marshall, kapely Neřež, Jablkoň a mnoho jiných. V Restaurant Clubu Pohoda se klade velký důraz na čerstvost a kvalitu surovin. Většina dostupné sezonní produkce se nakupuje od místních dodavatelů a farmářů. Šéfkuchař připravuje vlastní vývary, omáčky, gnocchi a další pokrmy bez použití polotovarů.
Zaměřuje se na moderní i tradiční českou kuchyni, ale také si rád dopřeje dobrou pečenou zeleninu, italské gnocchi nebo americký steak.
Ve volném čase se věnuje hře na bicí a hudbě obecně.